13 februari 2016

Zentangle

Ja wat is Zentangle?
Ik kan je zeggen het is verslavend.Zentangle


Zentangle: de rustgevende hobbytrend van het moment

Ontdek de meditatieve kracht van tekenen met Zentangle! Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, wordt deze populaire hobbytrend ook in Europa steeds meer omarmd. Door simpele gestructureerde patronen te herhalen en te combineren maak je letterlijk in een handomdraai de meest bijzondere kunstwerkjes. Het ziet er ingewikkeld uit, maar het is zo geleerd. Jij kan dit ook!

Meaak kennis met de grondleggers van Zentangle
De grondleggers van Zentangle zijn Rick Roberts, die jarenlang als zenmonnik leefde, en Maria Thomas, een beroemde kalligrafeerster. Zij heeft onder meer oorkondes voor diverse prestigieuze universiteiten ontworpen en zelfs een eerbetoon mogen kalligraferen voor de Dalai Lama. Op een avond, tijdens het tekenen van patronen in een manuscript, ervoer ze een gevoel van tijdloosheid, vrijheid en gelukzaligheid. Een ultieme focus op wat ze aan het doen was, zonder zorgen en gedachten aan iets anders. ‘Je beschrijft meditatie’,vertelde Rick haar, toen zij hem deze ervaring naderhand omschreef. Het inspireerde hen zo dat zij dit geluksgevoel met eenieder wilden delen en hiervoor een simpele methode ontwikkelden om patronen te ontrafelen en tekenen.

De Zentangle-methode in een notendop

Hoewel het eindresultaat van je kunstwerkje waanzinnig is en ogenschijnlijk complex lijkt, draait het bij Zentangle meer om het tekenproces; het rustgevende moment dat je je volle aandacht richt op wat je aan het doen bent en je je kunstwerkje laat groeien. In het begin weet je niet hoe je Tangle er uiteindelijk uit komt te zien. Dat maakt Zentangle superleuk, want je verrast jezelf altijd! Het fijne van Zentangle is ook dat je jezelf geen doel hoeft te stellen en geen fouten kan maken. Elke lijn die je trekt is een bijdrage aan jouw kunstwerk, vertellen Rick en Maria. Zij kozen dan ook de Sakura Pigma Micron als hét schrijfinstrument voor Zentangle, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt. Elke lijn die je daarmee maakt is blijvend. Er gaat een symbolische boodschap vanuit dat je niet aan jezelf hoeft te twijfelen. Vertrouw erop dat het goed komt.Geen opmerkingen: